Міжнародне найменування
Konjac glucomannane
Сегмент: Загусники
Ринки і застосування: Дієтичні добавки, харчові продукти
Склад: Глюкоманнан, що складається з 1-2 частин D-глюкози і 3-4 частини D-манози; емпірична формула (C6H10O5) n
Опис: Конжак Глюкоманнан (Камедь Конжак) є розчинними у воді харчовими волокнами і може бути використаний в якості, згущувача, стабілізатора, емульгатора та плівкоутворювача.
Функції: 1. Розчинність у воді: водний розчин глюкоманнана являє собою пластичну масу. Одна з частинок порошку Конжак складається з дуже довгих ниткоподібних макромолекул, з’єднаних разом. Коли він приходить в контакт з водою, молекули води всмоктуються в ланцюг, в результаті чого поступово частки набухають до приблизно в 200 разів від його початкового об’єму, і перетворюються на в’язку рідину.
2. Загуститель: Конжак Глюкоманнан має найвищу молекулярну масу і сильну в’язкість серед будь-яких харчових волокон, відомих науці, і має надзвичайно високу щільність. Незмінений ацетильований Конжак Глюкоманнан справляє дуже в’язкі розчини. Як правило, 1% у воді комерційно доступних продуктів Конжак має в’язкість щонайменше, від 20.000 P до більш 40.000 cP при температурі 30 °. Це найвищий показник, набагато більше, ніж будь-які інші природні загусники.
3. Стабілізатор: Коли Камедь Конжак використовується замість смоли ріжкового дерева як стабілізатор і додається в морозиво, сир та інші молочні продукти, вона буде стабілізувати їх якість шляхом запобігання розвитку кристалів льоду.
4. Загущувач:  Конжак Глюкоманнан є унікальним по його здатності утворювати термообертвий і термодинамічний незворотній гель в різних умовах.
5. Плівкоутворювач: Камедь Конжак є потужним плівкоутворювачем – як поодинці, так і в комбінації з іншими смолами, такі як карагенан.
6. Розчинні харчові волокна: Свіжий Конжак містить в середньому 13% сухої речовини, 64% від сухої речовини становить глюкоманнан, 30% є крохмаль. Конжак глюкоманнан для здорового харчування і схуднення. Знижує рівень LDL-холестерину ( «поганого») та тригліцеридів у крові; покращує перистальтику кишечника, ефективно очищає від шлаків і токсинів; знімає набряки; відновлює здорову мікрофлору; попереджає розвиток жовчнокам’яної хвороби; регулює обмінні процеси при цукровому діабеті, але дослідження в цій області продовжуються.

Виробник: Китай