Міжнародне найменування

Inulin

Сегмент:

Пребіотики, цукрозамінники

Ринки і застосування:

Дієтичні добавки, харчові продукти

Склад:

Інулін 99%

Опис:

Інулін – полісахарид (пребіотик), що складається із залишків фруктози з одиничними залишками молекул глюкози. Отримують інулін з кореня цикорію (Cichorium intybus) шляхом екстракції в гарячій воді. Пребіотичну цінність інуліну полягає в тому, що в шлунку шляхом часткового гідролізу з нього утворюються цінні для нас речовини – так звані фруктоолігосахаріди.

Функції:

Інулін є природним розчинним харчовим волокном і походить від коренів рослини цикорію. Цей харчовий інгредієнт також називають волокном кореня цикорію і володіє значними, науково доведеними перевагами для здоров’я. Інулін можна застосовувати для розробки смачних, здорових харчових продуктів. Крім збагачення волокон, він може використовуватися для заміни цукру і жиру при одночасному поліпшенні смаку і смаку. Інулін Фрутафіт® в харчових продуктах:
– покращує смак і смакове враження в продуктах зі зниженим вмістом жиру.
– має високу водоутримуючу здатність, яка сприяє утворенню щільного гелю з приємним смаковим враженням жиру, і реологічні властивості, в значній мірі подібними властивостями жиру (особливо Фрутафіт® TEX!).
– є важливим інгредієнтом для формування структури в харчових продуктах з низьким вмістом жиру і без вмісту жиру. Переваги для здоров’я: – здоров’я кишечника. Інулін стимулює зростання корисних кишкових бактерій (таких як біфідобактерії), які сприяють гарному руху кишечника і травленню.
– зниження рівня глюкози в крові. Інулін рекомендується для діабетиків.
– серцево-судинні захворювання. Інулін допомагає знизити рівень холестерину в крові і рівень глюкози. Споживання харчових волокон, мабуть, пов’язано зі зниженим кров’яним тиском і зниженням ризику гіпертонії, серцевих захворювань і метаболічного синдрому.
– менше калорій. Інулін містить 50% калорій цукру.
– управління вагою. Інулін збільшує обсяг і уповільнює процес випорожнення їжі зі шлунка.

Виробник:

Sensus, Нідерланди

Стандарт:

ISO, Kosher, Halal, HACCP