Інші назви

Gelatina, Gelatine, Hydrolyzed Gelatin, Marine Collagen Hydrolysate, Protéine de Collagène Hydrolysé.

Опис

Желатин – це білковий матеріал, одержуваний кислотним і лужним гідролізом сполучних тканин тваринної сировини з подальшою ексракціей гарячої води.
Желатин отримують шляхом гідролізу колагену з сполучних тканин тваринної сировини. Найбільш важливими джерелами сировини є шкіра і кістки великої рогатої худоби, свиней, риби і птиці. Кислотним або лужним способом їх переводять в розчинний стан і піддають термічного розщеплення.
Міцність холодцю желатину харчової якості визначається за Блумом (Bloom) або Валенту. Приблизна відповідність цих показників:
– по Блуму (bloom), г / см2 150 … 200 … 250 … 280;
– по Валенту, г 500 …. 800 …. 1100 … 1300

Принцип дії

Желатин містить колаген, який є одним з матеріалів, які складають хрящ і кістку. Ось чому желатин може допомогти при артриті та інших суглобових станах.

Застосування

Желатин використовується при лікуванні остеоартриту, ревматоїдного артриту і крихких кісток (остеопороз). Також желатин використовують для зміцнення кісток, суглобів і нігтів, поліпшення якості волосся і при відновленні після тренування і спортивної травми.
У виробництві желатин використовується при приготуванні продуктів, косметики і ліків.

Безпека

Желатин безпечний для більшості дорослих, якщо приймати належним чином. Желатин може викликати деякі легкі побічні ефекти такі як відчуття тяжкості в шлунку, здуття живота, печію і відрижку.

Дозування

Перорально

Рекомендована доза желатину становить 10г щодня. Можна безпечно використовувати протягом 6 місяців.