Міжнародне найменування |
sodium alginate Е401, Natrii alginas. |
Сегмент: | Харчові інгредієнти |
Ринки і застосування: | Дієтичні добавки, харчові продукти |
Склад: | Сіль альгінової кислоти, являє собою полісахарид, що складається із залишків D-маннуроновой і L-гулуроновой кислот. Отримують з бурих морських водоростей сімейства Ламінарія. Фізіологічно нешкідливий. Характеристики: легко розчиняється у воді; утримує воду; володіє стабілізуючими і емульгуючими властивостями; володіє желеруючими властивостями |
Опис: | За своїми фізичними властивостями добавка Е401 – це порошок кремового або світло–коричневого кольору, який добре розчиняється в воді, утримує вологу, володіє стабілізуючою дією і в загальному, є желюючою речовиною. Застосування альгінату натрію в харчовій промисловості засноване на його здатності утворювати гелі. |
Функції: | Альгінат натрію використовується як загущувач, гелеутворювач, покриття, засіб для капсулювання, влагоутримуючий агент, стабілізатор. Як харчова добавка, альгінат натрію застосовується при виготовленні мармеладу, цукерок, желе, джемів; для освітлення соків, замутнения безалкогольних напоїв; при виробництві майонезів, соусів, м’ясних і рибних холодців, а також харчових концентратів. Широко застосовується у виробництві косметики. Розчинення у воді в певних концентраціях призводить до утворення гелю, який допомагає зробити шкіру більш м’якою, гладкою, насиченою вологою. Має протизапальну і антибактеріальну дію на шкіру. Використовується в кремах, шампунях та інших косметичних засобах як загущувач і стабілізатора; в якості зволожуючої добавки в кремах і лосьйонах; як загусник в зубних пастах; як плівкоутворювач в засобах для холодної завивки волосся; як кондиціонуючий компонент в шампунях. |
Виробник: | Китай |
Стандарт: | Iso, Kosher, Halal, HACCP |