Міжнародне найменування
sodium alginate Е401, Natrii alginas.
Сегмент: Харчові інгредієнти
Ринки і застосування: Дієтичні добавки, харчові продукти
Склад: Сіль альгінової кислоти, являє собою полісахарид, що складається із залишків D-маннуроновой і L-гулуроновой кислот. Отримують з бурих морських водоростей сімейства Ламінарія. Фізіологічно нешкідливий.
Характеристики: легко розчиняється у воді; утримує воду; володіє стабілізуючими і емульгуючими властивостями; володіє желеруючими властивостями
Опис: За своїми фізичними властивостями добавка Е401 – це порошок кремового або світлокоричневого кольору, який добре розчиняється в воді, утримує вологу, володіє стабілізуючою дією і в загальному, є желюючою речовиною. Застосування альгінату натрію в харчовій промисловості засноване на його здатності утворювати гелі.
Функції: Альгінат натрію використовується як загущувач, гелеутворювач, покриття, засіб для капсулювання, влагоутримуючий агент, стабілізатор.
Як харчова добавка, альгінат натрію застосовується при виготовленні мармеладу, цукерок, желе, джемів; для освітлення соків, замутнения безалкогольних напоїв; при виробництві майонезів, соусів, м’ясних і рибних холодців, а також харчових концентратів. Широко застосовується у виробництві косметики. Розчинення у воді в певних концентраціях призводить до утворення гелю, який допомагає зробити шкіру більш м’якою, гладкою, насиченою вологою. Має протизапальну і антибактеріальну дію на шкіру. Використовується в кремах, шампунях та інших косметичних засобах як загущувач і стабілізатора; в якості зволожуючої добавки в кремах і лосьйонах; як загусник в зубних пастах; як плівкоутворювач в засобах для холодної завивки волосся; як кондиціонуючий компонент в шампунях.

Виробник: Китай
Стандарт: Iso, Kosher, Halal, HACCP