Міжнародне найменування Полідекстроза
Сегмент: Харчові інгредієнти
Ринки і застосування: Харчові продукти
Склад: Полісахарид, до складу якого входить глюкоза
Опис: У харчовій промисловості Е1200 застосовують як загусник, текстуратор, а також стабілізатор і влагоутримуючий агент. Полідекстроза також виступає в якості наповнювача. Крім харчової промисловості, завдяки пребіотичним властивостям добавку застосовують у фармакології і медицині.
Функції:
Розчинне пребіотичне волокно і преміальний низькокалорійний наповнювач, що використовується для додання тілу  гладкої текстури низькокалорійним продуктам харчування і продуктів зі зниженим вмістом калорій. Присутній в таких низькокалорійних продуктах харчування як готові сухі сніданки або мюслі, а також пудинги і кондитерські вироби. Полідекстроза може замінити не тільки цукор в складі продуктів харчування, а й крохмаль, жир. У кондитерському виробництві полідекстроза виконує роль вологоутримуючого агента при виготовленні бісквітів, а також шоколадних цукерок. При виробництві продуктів харчування в якості носіїв-наповнювачів і розчинників-наповнювачів харчових продуктів. Як барвники згідно з технологічними інструкціями. Як замінник цукру, крохмалю та жирів в дієтичних напоях, кондитерських виробах, сухих сніданках, пудингах і т.д. В кондитерській промисловості при виробництві шоколадних цукерок і бісквітів, як вологоутримуючого агента. Е-1200 (полідекстроза) застосовують для поліпшення споживчих і функціональних властивостей готових виробів в тому числі, органолептичні (колір, запах і смак) і фізико-хімічні показники. Збільшує харчову цінність продукту. Для збагачення начинки шоколадних цукерок харчовими волокнами, сприяє зменшенню енергетичної цінності готової продукції. Входить до складу низькокалорійних і діабетичних продуктів в якості замінника сахарози.
Виробник: Китай