Склад: Молекули глюкози і сорбіту
Опис: Мальтитол – натуральний цукрозамінник, має приємний солодкий смак, подібний цукру, і по інтенсивності становить приблизно 90% його солодощі. Його виробляють шляхом гідрогенізації мальтози, яку отримують з крохмалю. Як і інші поліоли, він не набуває коричневого кольору і не карамелізується, як цукор. У порівнянні з іншими поліолами, мальтитол надає незначний «прохолодний» ефект в роті. Його застосовують не тільки як цукрозамінник, але і як замінник жиру, в зв’язку з його властивістю надавати «вершковий смак» їжі (J. Lederer і співавт., 1974).
Функції: Мальтитол повільно абсорбується в кишечнику, тому підвищення глюкози і інсуліну в крові відбувається більш редуковано в порівнянні з прийомом сахарози. В організмі він повільно, але повністю розкладається на глюкозу і сорбіт, особливо кишковою флорою. Крім того, з огляду на, що енергетична цінність мальтитолу становить 2,1 кал / г (цукру – 4,0 кал / г), він може застосовуватися в дієтах для зниження маси тіла. Згідно з положенням FDA, що діє в США, продукти можуть позначатися як «знижуючі калорії», якщо вони забезпечують їх зменшення, щонайменше, на 25%. Тому мальтитол відповідає такому позначенню. В ЄС, відповідно до Національної маркувальної директиві, всі поліоли, включаючи мальтитол, оцінюються за енергетичною цінністю в 2,4 кал / г.
Мальтитол є безпечним продуктом для здоров’я і всіма регламентуючими органами США і Європи дозволений до застосування без обмежень.
З огляду на, що, подібно до інших поліолів, мальтитол може надавати в великих дозах послаблюючий ефект, його не рекомендують застосовувати більш 100 г у день. Послаблюючий ефект спостерігається і при більш низьких дозах (30-50 г в день).
Мальтитол дозволений до застосування як речовина, що має не тільки властивість цукрозамінника, а й іншими якостями харчових добавок (стабілізаторів, загусників, наповнювачів і ін.). Він може застосовуватися при виготовленні шоколаду і шоколадних покриттів, так як, на відміну від інших поліолів, має сухий, низько гігроскопічу стабільну кристалічну форму з низькою точкою плавлення.
Феліцата Україна пропонує мальтитол зі складу в Києві з усіма супроводжуючими документами.
Виробник: Китай
Стандарт: ISO, HACCP