Міжнародне найменування

Сукралоза E955

Сегмент:

Цукрозамінники

Ринки і застосування:

Дієтичні добавки, харчові продукти

Склад:

Штучний підсолоджувач, який був вперше виявлений в 1976 році. Він знаходиться в діапазоні від 600 до 1000 разів солодше звичайного цукру.

Опис:

Сукралоза (трихлоргалактосахароза) – високоякісний інтенсивний термостабільний підсолоджувач, розроблений англійською фірмою «Tate & Lyle» в 1976 році. Сукралозу виготовляють шляхом селективного хлорування сахарози в многоступенчатом синтезі, який замінює три гідроксильні групи сахарози атомами хлору.

Функції:

Сукралоза приблизно в 320-1000 разів солодше сахарози, в три рази солодше аспартама, в два рази солодше, ніж сахарин натрію, і в три рази солодше, ніж ацесульфам калію. Сукралоза стабільна при нагріванні і в широкому діапазоні рН. Тому її можна використовувати при випічці або в продуктах, що вимагають більш тривалого терміну придатності. Комерційний успіх продуктів на основі сукралоза обумовлений їх вигідним порівнянням з іншими низькокалорійними підсолоджувачами з точки зору смаку, стабільності і безпеки. Сукралоза міститься в багатьох продуктах харчування і напоїв, які використовуються, тому що це некалорійний підсолоджувач, не сприяє порожнині рота, безпечний для споживання діабетиками і не впливає на зростання рівня інсуліну. Сукралоза використовується в якості заміни або в поєднанні з іншими штучними або натуральними підсолоджувачами, такими як аспартам, ацесульфам калію або кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози. Сукралоза використовується в таких продуктах, як цукерки, сухі сніданки і безалкогольні напої. Вона також використовується в консервованих фруктах, де вода і сукралоза замінюють собою добавки з більш високим вмістом калорій на основі кукурудзяного сиропу. Сукралозу змішують з мальтодекстрином або декстрозой (обидва зроблені з кукурудзи). Кулінарія. Sucralose – високотермостойкій некалоріческій підсолоджувач, що дозволяє використовувати його в багатьох рецептах з невеликою кількістю цукру або без нього. Вона доступна в гранульованій формі, що дозволяє замінювати цукр однаковим об’ємом. Ця суміш гранульована сукралоза включає наповнювачі, всі з яких швидко розчиняються в рідинах. У той час як гранульована сукралоза забезпечує видиму об’ємну солодкість, текстура в випечених продуктах може помітно відрізнятися. Сукралоза не гігроскопічна, що може привести до випічки, яка помітно сухіша і проявляється менш щільною текстурою, ніж ті, що зроблені з сахарозою. На відміну від сахарози, яка плавиться при запіканні при високих температурах, сукралоза зберігає свою зернисту структуру при сухому, високому нагріванні (наприклад, в печі з температурою 180 ° C). Крім того, в чистому вигляді сукралоза починає плавитися при 119 ° C. Таким чином, в деяких рецептах для випічки, які вимагають цукру, обприскати зверху, частково або повністю розплавитися і кристалізуватися, заміна сукралози не призведе до такої ж текстурі поверхні, чіткості або кристалічній структурі.

Виробник:

Китай

Стандарт:

ISO, Kosher, Halal, HACCP