Міжнародне найменування
Alpavit Demin 70% Demineralised whey povder
Сегмент: Харчові інгредієнти
Ринки і застосування: Дієтичні добавки, харчові продукти
Склад: Суха демінералізована молочна сироватка – продукт, отриманий в результаті висушування сирної, підсирної або казеїнової сироваток, з якої вилучена частина мінеральних солей. Від натуральної сироватки демінералізовану суха речовина відрізняється поліпшеними органолептичними характеристиками, більшою розчинністю і меншою кислотністю. Виділяють кілька ступенів демінералізації від 20 до 90%.
Опис: Сироватка має солодкий молочний смак, іноді з солонуватим або кислуватим присмаком. Являє собою тонкодисперсний порошок, допускається наявність грудочок, які легко розсипаються при механічному впливі. Колір від білого до кремового. Продукт характеризується високим вмістом білка і лактози.
Функції: На сьогоднішній день встановлено сфери використання демінералізованої молочної сироватки в харчовій промисловості:
– для виробництва молочних продуктів (морозиво, сирні пасти, дитяче харчування, плавлені сири);
– для кондитерських і хлібобулочних виробів (пряники, торти, печиво, цукерки, здобний хліб);
– для м’ясних продуктів (ковбаси варені, шинка, паштети);
– для лікарських препаратів.
Виробник: Альпавіт Хофмейстер ГмбХ (Німечинна)
Стандарт: Iso, Kosher, Halal, HACCP