Міжнародне найменування |
Lactose edible (monohydrate) |
Сегмент: | Харчові інгредієнти |
Ринки і застосування: | Фармацевтичні продукти, дієтичні добавки, харчові продукти |
Склад: | Lactose monohydrate 99,5% |
Опис: | Лактоза харчова (C12H22O11), молочний цукор, являє собою дисахарид, що міститься в молоці ссавців і є головним його вуглецем. Хімічно, лактоза складається з простих цукрів D-галактози і D-глюкози. |
Функції: | Лактозу використовують при випічці хліба, при виготовленні гіркого шоколаду, згущеного молока, джемів, мармеладу, бісквітів, цукерок, глазурі, діабетичних продуктів, м’ясних виробів та ін. А така здатність, як здатність адсорбувати запахи аромату, дозволяє використовувати лактозу при виробництві смакоароматичних добавок. Все це дає можливість стабілізувати колір, поліпшити смакові якості і знизити собівартість готової продукції. Оптимальною дозою введення лактози є 50% від кількості цукру-піску за діючими рецептурами. Часткова заміна сахарози на лактозу зменшує солодкість і, особливо, підсилює смак фруктів і ягід в джемах і мармеладах. В цьому випадку, ступінь лактози становила 10-15%. Відзначено посилення смаку та аромату цукерок в рецептурі котрих використовувалася лактоза харчова в аморфній формі до 7%, і, особливо, ірису, в якому наголошувалося на колір і запах вершків до 18% лактози.Кондитерскі вироби: Вносить вклад в загальний колір структуру і смак (дозволяє скоротити додавання ароматизаторів). Заміна частини сахарози лактозою може запобігати надмірну солодкість на кінцевому етапі виробництва солодощів (У виробництві нуги, жувальної гумки і помадки). Підкреслює і посилює різні смаки кондитерських виробів, скорочуючи втрату смаку в період переробки та зберігання. Молочні продукти: Пов’язує нестійкі ароматизируючі компоненти, знижуючи втрату смаку в період переробки і зберігання, що дозволяє знизити додавання ароматизаторів і дає можливість зниження вартості. Солодкість, привнесені лактозою, часто дозволяє скоротити додавання сахарози. Може привносити здатність формування коричневого відтінку, стабілізацію якості білків, зміна кристалізації, підвищення смакових якостей, вибіркового бродіння і харчових якостей. Дитяче харчування: Лактоза та її продукти розпаду – глюкоза і галактоза – мають ряд метаболічних і розвиваючих функцій для немовлят. Імунологічна цінність для немовлят білкових сироваток, зроблених з молока, загально відома. Це найбільш важливий елемент у молоці матері, яке найкраще для харчування немовлят. Напої: Використовується при виготовленні пива, тому що не викликає бродіння дріжджів, що залишаються в готовому виробі, збільшує в’язкість і покращує смакові відчуття і аромат. Підсилює смак і забезпечує стабільність соків і безалкогольних напоїв. Збільшує термін придатності, скорочуючи втрату смаку в період обробки і зберігання. Збільшена стабільність смаку допомагає знизити додавання ароматизаторів Випічка: Привносить відносно низьку солодкість. Збільшує емульсіфікаціі. Покращує затримку вологи. Негігроскопічна. Бере участь в поліпшенні панірувальних структури і її свіжості Бере участь в збільшенні обсягу, зниження рівня жирності, поліпшенні затримання газів в виробі і посилення смакових якостей. |
Виробник: | Словачинна |
Стандарт: | ISO, Kosher, Halal |