Альбумін харчовий чорний – порошкоподібний водорозчинний продукт,виготовлений висушуванням дефібринованої або стабілізованою харчовою.
Країна походження – Європейський Союз.
Область застосування альбуміну – у виробництві дієтичних добавок, функціональних продуктів харчування.
Альбумін – основний білок плазми крові.
Альбумін становить 40-60% від загальної кількості білка плазми.
Основна роль альбуміну – участь в підтримці колоїдно-осмотичного тиску плазми і об’єму циркулюючої крові, а також транспорт і депонування різних речовин. Він пов’язує неполярні речовини, такі як білірубін і жирні кислоти, холестерин, є переносником ряду гормонів – тироксину, трийодтироніну, кортизолу, альдостерону. Гормони, пов’язані з альбуміном знаходяться в неактивній, але легко мобілізуються формі. Близько 40% кальцію плазми оборотно зв’язується з альбуміном, перебуваючи в рухомому рівновазі з фізіологічно активним іонізованим кальцієм плазми.